Loading...
Диви божури 2018-05-27T15:26:45+00:00

Място

Тюленово

Дата

6-8 Май, 2017

Цена

215 лв.

Резервации

Има места.

3/6

В началото на май месец северното черноморие се превръща в апетитно място за пейзажните фотографи. Цъфтежа на дивите божури по скалистия бряг е причината да стягаме раниците и да заемаме позиции, които ще ни се отблагодарят с красиви кадри. Мястото е подходящо и за нощни фотографии, така че няма да скучаем.

Локациите за снимките ще бъдат: Тюленово, Яйлата, Калиакра, Болата и фарът на Шабла. Групата ще бъде максимум 6 човека.

Идеята на този мастер клас е да се събере една компактна група, с цел да се обръща персонално внимание на всеки един от участниците – съвети по настройки на техниката, правилното избиране на позицията и композиране на кадъра, панорамно и стакинг снимане … Ще обърнем особено внимание и върху обработката на кадрите – ще се научим да стакваме кадри с различни планове, да сглобяваме панорами. Ще се задълбочим в художествената обработка на кадрите с придаване на акценти върху важните неща. Ще обработваме нощни кадри със звезди и млечен път. Идеята е да си направим кадрите от това място и след това да ги обработим грамотно.

Програма

Събота (6-ти май)

– Пристигане
– Лекция пейзаж
– Нощна фотография


Неделя (7-ми май)

– Изгрев
– Лекция – обработка
– Обяд
– Лекция – обработка
– Залез

Понеделник (8-ми май)

– Изгрев
– Лекция – обработка

По време на уъркшопа

  • лекция пейзажна фотография
  • лекции – обработка на фотографии
  • персонални съвети към всеки участник по време на снимане
  • практически занятия: два изгрева, един залез и две нощни снимания
  • транспорт (пътува се със собствен транспорт, за да има максимална гъвкавост в оползотворяване на свободното време, без да е нужно да се съобразявате с другите участници. Във формата за записване може да посочите града на тръгване, както и дали тръгвате със собствен автомобил или търсите превоз – по този начин ще се комбинираме при пътуването за оптимизирането на разходите)

     

Форма за записване