Звезди и минзухари на Рилските езера

Идеята на този мастер клас е да се събере една компактна група, с цел да се обръща персонално внимание на всеки един от участниците – съвети по настройки на техниката, правилното избиране на позицията и композиране на кадъра…

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 6 юни, 2015г. – Седемте Рилски езера
 • 28 май, 2016г. – Седемте Рилски езера

Диви божури

В началото на май месец северното черноморие се превръща в апетитно място за пейзажните фотографи. Цъфтежа на дивите божури по скалистия бряг е причината да стягаме раниците и да заемаме позиции, които ще ни се отблагодарят с красиви кадри. Мястото е подходящо и за нощни фотографии, така че няма да скучаем.

Локациите за снимките ще бъдат: Тюленово, Яйлата, Калиакра и фарът на Шабла. Групата ще бъде максимум 10 човека. Задължително е всеки участник да има базисни познания по фотошоп!

Идеята на този мастер клас е да се събере една компактна група, с цел да се обръща персонално внимание на всеки един от участниците – съвети по настройки на техниката, правилното избиране на позицията и композиране на кадъра, панорамно и стакинг снимане … Ще обърнем особено внимание и върху обработката на кадрите – ще се научим да стакваме кадри с различни планове, да сглобяваме панорами. Ще се задълбочим в художествената обработка на кадрите с придаване на акценти върху важните неща. Ще обработваме нощни кадри със звезди и млечен път. Идеята е да си направим кадрите от това място и след това да ги обработим грамотно.

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 6 май, 2016г. – Тюленово

Индивидуални обучения

Индивидуално обучение в сферата на художествената обработка, както и практическо заснемане на модели в реални условия.

Имате пълна свобода и възможност за избиране Темата на занятието. Чрез e-mail до мен или чрез Skype може да посочите линк към ваши фотографии и/или изображения с моя обработка, които сте харесали. Така бих разбрал каква обработка ви интригува и интересува и в каква насока ще изпълним занятието.
Практическо индивидуално занятие с времетраене – минимум 6 часа – занятието се състои от заснемане на модел в интериор или сред природа…

Подробна информация

Макро свят

С настъпването на пролетта започва и активният сезон за макро фотографите. Този семинар е за тези от вас, които искат да открият магията на жанра, или да усъвършенстват своите умения в макро фотографията.

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 26 април, 2014г. – PhotoPavilion, София
 • 12 юли, 2014 – Варна
 • 19 юли, 2014г. – Варна
 • 4 юли, 2015 – София
 • 1 август, 2015г. – Бургас
 • 26 март, 2016г. – София
 • 23 април, 2016г. – Варна

Силната страна на пейзажа

Семинар по пейзажна фотография

Красимир Матаров има зад гърба си няколко самостоятелни изложби, десетки първи места в национални и международни фотоконкурси. Негови снимки са показвани в Лондон, Варшава, Москва, Братислава, Люксембург, Китай, Турция и др. Върхът му е спечелването на първо място в отворената категория за природа и диви животни в конкурса на „Сони 2013”, в който участваха 122 000 фотографии.

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 21 март, 2015г. – ФотоФорум, София
 • 25 април, 2015г. – Благоевград
 • 16 май, 2015г. – Велико Търново
 • 25 юли, 2015 – Варна
 • 28 ноември, 2015г. – Пловдив
 • 16 април, 2016г. – Бургас

Уъркшоп пейзаж и портрет – Мелник

С настъпването на ранната пролет – любимото ни време за снимки, Ви каним на поредното интересно събитие, което организираме. В рамките на няколко дни ще се изправим пред различни предизвикателства, докато учим и откриваме нови и нови тайни за фотографията. Този път залагаме на повече от интересно място, което да ни вдъхновява, обединява и да отговаря на духа на националния ни празник, който ще посрещнем заедно. Очакваме ви в най-топлата и красива южна точка на страната – град Мелник, заедно с доброто ви настроение и хъс за работа!

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 3 март, 2016г. – Мелник

Уъркшоп пейзаж и портрет – Синеморец

Момиче върви рано сутрин по брега на морето. Под краката и мокър пясък със златист цвят. Розовее утринната слънчева светлина, а далечините тънат в мъгла и омара. Обкръжени сте от особено осезаем среда, въздухът става дори видим, предметите са потопени в него, забулени с въздушна пелина… Добре би било да се възпроизведе всичко това в един кадър… И това е напълно възможно!

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 19 септември, 2015г. – Синеморец

Укроти морето с Фотоваканция

Ако се вдъхновявате от природата и виждате красотата навсякъде около вас, последвайте ни на незабравимо фотоприключение през Септември. Фотоваканция 2015 ви предлага да съчетаете любовта си към природата и любовта към фотографията в тематичния уъркшоп на Красимир Матаров.

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 7 септември, 2015г. – Фотоваканция, Приморско

Звезди върхове и езера в Пирин

Ще гоним два залеза и изгрева и ще наблегнем на нощните снимки. Персонални съвети към всеки от участниците за: настройки на фотоапарата (особено при нощните снимки), откриване на правилната гледна точка и построяването на композицията. Ще си поговорим за това как да организираме фототрипове в планината, за светлината, за млечния път и за много други неща, които ще ни накарат да заобичаме планината и отново да се връщаме там.

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 7 август, 2015г. – НП Пирин

Уъркшоп пейзаж и портрет – Кърджали

С настъпването на пролетта, в несъмнено един от най-пъстрите месеци каним всички любители на пейзажната и портретна фотография край магнетичния яз. Кърджали. В рамките на три дни заедно ще съчетаем отдиха с обмен на опит, като задачата ни ще бъде естетически да пресъздадем реалността върху матриците на нашите апарати.Освен нестихващ извор на вдъхновение за много пейзажисти дестинацията, която сме подбрали е подходяща сцена и за заснемане на портрети с естествена светлина. Ще имате възможност да се запознаете с процеса по подготовката за снимки, избора на място, стайлинг и модели, идеи, композиране и постройка на кадрите. Подробна дискусия и обсъждане на Вашите заснети кадри. Стъпка по стъпка ще преминем през възможностите за обработка за постигане на желания резултат и оставяне на Вашия личен и оригинален отпечатък.

Подробна информация

Списък минали събития:

 • 1 май, 2015г. – яз. Кърджали