Тип

Мобилна фотография. Инстаграм

Място

Онлайн

Дата

Начална дата: 13 септември
Крайна дата: 23 септември

 

Цена

Стандартна цена на курса: 230 лв.

Цена за ранно записване: 190 лв. (до 1 септември)

Снимки заснети със смартфон

Направи специален подарък – Kурс по мобилна фотография

Подари изживяване – изненадай любим човек или приятел с подаръчен ваучер за курс по мобилна фотография!

Ваучерът не е обвързан с конкретна дата и може да бъде използван от получателя в рамките на една година от издаването му за следващи издания на курса.

Подаръчен ваучер

Онлайн курс по мобилна фотография и Инстаграм с практически занятия

В последно време започнахме да гледаме сериозно на мобилната фотография, особено след като снимките направени с телефон започнаха да участват в международни конкурси заедно с работите на професионалните фотографи. Вече почти 90% от снимките в социалните мрежи са направени с телефон, благодарение на бързо развиващите се технологии, които позволяват да прилагаме подобни художествени ефекти, като тези на фотоапарата. Също така, само с няколко клика можем красиво да обработим снимките си с помощта на приложенията в телефона. Всичко това вие ще научите в курса по мобилна фотография на Photocenter.

Курсът по мобилна фотография е предназначен за тези, които не искат да дават куп пари за скъпа фототехника, но въпреки това желаят снимките им да станат особени и да привличат интереса на другите. За тези, които искат да развиват бизнеса си и да привличат клиенти с красиви снимки. Или просто за тези, които обичат да се забавляват и пътешестват и да споделят впечатленията си.

Важна информация за курса:

 • Провежда се онлайн и участниците могат да са както от различни градове на България, така и от чужбина.

  • Лекциите ще бъдат записани и участниците ще имат достъп до тях по всяко време (в случай че някой пропусне лекция, той ще може да я гледа по късно).

  • Всички допълнителни материали от лекциите, ще бъдат предоставени на участниците.

  • Практическите занятия ще се провеждат по следният начин: ще има индивидуална онлайн среща с всеки участник, на която ще се обсъждат и критикуват предишни негови снимки и ще се дават насоки относно избягването на някои грешки и подобряване техниката на снимане.  Спрямо нивото и желанията на участника ще се дадат практически занятия „домашна работа“, които той трябва да направи до следващата онлайн среща, на която ще се коментират резултатите.

  • По време на курса ще се дават домашни работи, с цел по добро усвояване на материала.

  • По време на курса всеки участник ще има възможност да покаже свои снимки (направени преди това), които ще се обсъждат и критикуват и ще се дават насоки относно избягването на някои грешки и подобряване техниката на снимане.

 • Това е деветото издание на курса по мобилна фотография.
 • Нашият лектор е Красимир Матаров – преподавател с дългогодишен опит.
 • Курсът е разделен на 3 модула: Теория, Практика и Обработка на фотографии.
 • За да обърнем внимание на всеки участник, курсът ще е в група с максимум 10 човека.
 • Продължителността на курса е две седмици. Дните от програмата на курса могат да бъдат променени при желание от курсистите!
 • 24 Лекционни часа за 8 посещения (6 онлайн лекции и 2 практики).
 • Понеделник, вторник, сряда и четвъртък от 19:00 до 21:00 часа. Практиката ще е през уикенда в удобно за всички време.
 • Участниците в обучението ще бъдат добавени в затворените facebook групи на Photocenter, където свободно ще могат да задават въпроси и да обменят опит с нашите преподаватели и участници от предходни издания на курса

След края на обучението курсистите получават преференциални отстъпки от цените на всички наши предстоящи курсове и работилници, както и при закупуването на фотографска техника от нашите партньори

След завършване на курса, участниците получат сертификат за преминат курс по фотография.

За допълнителна информация се обадете на тел.  0889 232 340 (К. Матаров)

Лектор на курса

Нашите лектории са действащи фотографи с богат практически и преподавателски опит.

Красимир Матаров:

 • 1-ро място в международния конкурс на 35awards в категория „Мобилна фотография“.
 • В Топ 5 на най-добрите мобилни фотографи от международния конкурс на 35photo
 • Повече от 11 години води курсове по фотография.
 • Организира и провежда пейзажни и макро семинарии, както уъркшопове и мастеркласове.
 • Има 4 самостоятелни изложби.
 • Участва в мастеркласовете на Световната Фотографска Организация.
 • Жури в международни фотоконкурси.
 • Има десетки награди от национални и международни конкурси.
 • Победител в конкурса на Сони 2013 г в категорията „Природа и диви животни”.
 • Според сайта Topteny.com – е сред 10-те  най-добри макро фотографи в света.

Профил на лектора в Instagram
Личен сайт: www.krasistm.com

Програма

Курсът по мобилна фотография е с продължителност 2 седмици – от 13-ти септември до 23-ти септември. Обучението се състои от 24 лекционни часа, които включват:

 • 6 лекции – по време на тези лекции ще натрупате теоретични познания за фотографията: с какви настройки да снимаме, как да композираме кадрите си и как да ги обработваме.
 • 2 практически занятия – индивидуални онлайн беседи с всеки участник.

Курсът се провежда в група до 10 човека:
  –  понеделник, вторник, сряда и четвъртък и практики в събота или неделя (или в удобно за участниците време).
* при желание от страна на участниците, някои дати могат да се променят за да бъдат по-удобни за тях.

13.9.2021 (пн.) – Запознаване с курсистите и кратък увод във фотографията. Видове телефони за мобилна фотография, настройки и режими на снимане. Мобилни приложения. Необходими аксесоари.

14.9.2021 (вт.) – Композиция във фотографията. Златно сечение. Ритъм. Планове. Динамика. Ракурс. Гледна точка. Акцентиране върху обект. Светлина, експозиция и понятие за цвят.

15.9.2021 (ср.) – Къде да търсим сюжети и вдъхновение. Мобилна фотография вкъщи. Жанрове: архитектура, пейзаж, стрийт, макро, портрет, травъл…..

(събота или неделя) – Практически занятия и съвети (Първо занятие).

(събота или неделя) – Практически занятия и съвети (Второ занятие).

20.9.2021 (пн.) – Инстаграм – как да развиваме профила си? Къде да качваме снимките? Социални мрежи. Конкурси по мобилна фотография.

21.9.2021 (вт.) – Разбор и критика на направените кадри. Програми и методи за обработка. Работа със Snapseed и Lightroom.

23.9.2021 (чт.) – Разбор и критика на направените кадри. Програми и методи за обработка. Работа със Snapseed и Lightroom. Раздаване на сертификати за преминал курс.

Нашето студио

Студиото на Photocenter се намира в центъра на София,  на пешеходно разстояние от Съдебната палата.  Адрес: ул. Иван Денкоглу 42, ет. 3

Основи на мобилната фотография

Мастър клас на тема „Основи на мобилната фотография“, като част от кампанията „Остани вкъщи със Samsung”. Вярвам, че моите съвети как да снимаме с мобилен телефон професионално ще ви бъдат полезни, тъй като са изпитани в годините. Защо започнах да снимам с телефон? Какви са техниките и правилата, които спазвам? Композицията? Настройките?

Как протичат нашите лекции

Резервация и плащане:

Записването за курса по фотография става чрез форма за записване:

форма за записване

Вашето име (задължително)

Вашият e-mail (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Тема

Съобщение

Как протичат нашите практически занятия

Галерия със снимки заснети и обработени с телефон

Благодаря за прекрасното пътешествие в света на фотографията – помогнахте ми да видя места за които, дори не съм и мечтал.
Георги Михайлов
Краси е отдаден фотограф и много добър лектор, от който можеш да научиш много неща. Освен голям професионалист, той е и човек, който никога няма да скрие нищо от „тънкостите”, които използва, за да направи перфектната снимка, и ще се опита да помогне на всеки един от участниците в уъркшопите и семинарите му да постигне напредък. Препоръчвам го на всеки!
Мила Друмева
Краси Матаров е наистина добър и отдаден учител, който ми показа първите стъпки във фотографията, даде ми тласък и мотивация да продължа да се занимавам и занапред. Благодарение на неговите напътствия получих медал от конкурс по фотография. Убедена съм, че всичките му ученици споделят моето мнение.
Мария Лазова

Чудесен курс по мобилна фотография. Заслужава си да се получат знания от “извора”. Краси е всеотдаен, много търпелив и окуражава всеки да постигне пълния си потенциал. Има доста предварително записани курсове по мобилна фотография, но в курса на Краси могат да се задават въпроси на място и отговорите се получават веднага. Краси не си гледа часовника и свършва лекцията си, дори след когато планираното време изтече . Докато темата и въпросите не се изчерпят лекцията продължава. Информацията и знанията, които се получават от този курс са безценни.

Anna Nenchev