Място

Родопи

яз. Широка поляна
яз. Голям Беглик

Дата

23 – 25 юли, 2021

Цена

195 лв.

или 165 лв. при ранно записване (до 1 юли) и за всичките участници на нашите минали събития.

Мастер клас по пейзажна и макро фотография

Това лято нашето предизвикателство ще бъде 3 дневно фотоприключение в Родопите. Акцента ни ще бъде фокусиран върху макро и пейзажната фотография. За да усетим и отразим по-добре природата, ние ще спим в палатки, ще се храним в полеви условия и ще сме по-далеч от цивилизацията. Ще уловим магичните изгреви и залези на язовирите Широка поляна и Голям Беглик.

Максимален брой участници – 6. Групата ще бъде в ограничен състав от 6 човека с цел да се обърне повече внимание на всеки участник.

* За тези които могат да си позволят още един почивен ден – могат да дойдат по рано с един ден, ние ще сме там, и така ще се наслаждаваме по дълго на природата.
* Може да осигурим палатки за тези които не разполагат с такива.

Програма

23 юли (петък) в 12 часа на обяд сборен пункт на язовирната стена на Голям Беглик gps-координати: 41°48’57.5″N 24°07’41.2″E. След това пристигаме на локацията (яз. Голям Беглик), разпъваме палатките и се приготвяме за снимки. Лекция-беседа по макрофотография. След това започваме практически занятия – макро и пейзажна фотография. Вечеря.

24 юли (събота) ранно ставане и започване на практически  занятия по макро и пейзажна фотография. Обяд, почивка, събиране на палатките и преместване на новата локация – язовир Широка поляна. Разпъваме палатките, лекция пейзажна фотография, практически занятия – макро и пейзажна фотография. Вечеря.

25 юли (неделя) ранно ставане, снимане на изгрева, практически  занятия по макро и пейзажна фотография. Обяд, почивка, събиране на палатките и прибиране по домовете.


 • Онлайн лекция – преди събитието: Препоръки и съвети за техниката и екипировката, която ще ни е необходима. Основни насоки за снимките които ще правим, и информация за местата, които ще посетим.
 • Онлайн лекция – след събитието: Коментар и критика на снимките заснетите по време на събитието. Демонстрация и съвети по обработката на заснетите кадри.

Как протече миналото събитие на това място

Цената включва

 • лекция по макро фотография
 • лекция по пейзажна фотография
 • 4 практически занятия по макро фотография
 • 4 практически занятия по пейзажна фотография
 • персонални съвети към всеки участник по време на снимане
 • тест на най-съвременна фотографска техника
 • всички участници ще бъдат добавени в затворена група по пейзажна фотография във фейсбук, където ще получават съвети, коментари и критика.

 • след събитието ще се проведе допълнителна онлайн среща, на която ще се направи разбор на заснетите кадри от участниците, и ще се покаже и обясни обработката на някои от направените снимки.

Не включва

 • транспорт (пътува се със собствен транспорт)
 • храна

Партньори на събитието

Благодарение на любезното съдействие от Никон България ще имаме възможност да тестваме най-съвременна фотографска техника:

Обективи:
1 обектив: Nikon AF-S Micro NIKKOR 60mm 1:2.8G
2 обектива: Nikon 105mm f/2.8G AF-S VR Micro NIKKOR

Фотокамери:
Nikon: D7500, D7200, D810

Благодарение на любезното съдействие от TAMRON БЪЛГАРИЯ ще имаме възможност да тестваме най-съвременна фотографска техника:

Обективи:

Tamron SP 90mm F/2.8 Di VC USD Macro 1:1 for Canon
Tamron SP 90mm F/2.8 Di VC USD Macro 1:1 for Nikon

Видео от мястото на събитието

Форма за записване

За записване позвънете или пишете на: info@photocenter.bg

Вашето име (задължително)

Вашият e-mail (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Тема

Съобщение

За допълнителна информация може да се обадите на телефон: Красимир Матаров – 0889 232 340

Сподели събитието