Тип

Пейзажна и травел фотография

Дата

5-11 Май, 2018

Водещи

Цена

1100€

Резервации

Има свободни места.

2/6

Тоскана е красива през всички сезони, но през есента нейният ландшафт е изключително фотогеничен. Пейзажите са нарисувани от ниското слънце, което обагря с мека светлина зелената трева на младите есенни полета и известните тоскански мъгли, които разстелят своят воал над златистите листя на лозята. Кипарисовите алеи, изораните полета и красивите вили разположени по върховете на хълмовете ще допълнят картината на тази идилия, и заедно с приятните вечерни разходки в старинните градове-замъци ще ни накарат да почувстваме магнетичния дух на Тоскана.

Ще се разходим в Лигурската Ривиера и резервата Чинкуе Тере – национален парк, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, където се намират приказните градове-тераси: Манарола, Вернаца, Риомаджоре… Тук ще посрещнем два изгрева и два залеза и ще се насладим на магията на италианското средиземноморие.

Ще посетим доказани и проверени места за изгревите и залезите. Ще се движим с компактен транспорт, което ще ни позволи да достигнем и най-трудните и интересни места, и ще имаме възможност да направим по-различни и интересни снимки.

Максимален брой участници – 6 . Групата ще бъде в ограничен състав с цел да се обърне повече внимание на всеки участник.

Програма

5 май (събота)

Посрещаме участниците на летището в Милано. Трансфер до Специя (La Spezia) и настаняване в хотела. Малка почивка и потегляме за разходка в Чинкве Терре (Cinque Terre), където ще посетим живописното селце – Риомаджоре (Riomaggiore). По тесните улички ще поснимаме стрийт фотография, и когато дойде време за залеза – ще застанем на позиция за пейзаж. След това ще направим и нощни снимки там, и се прибираме за нощувка в хотела.

6 май (неделя)

Ранно ставане и снимане на изгрева в Манарола (Manarola). Връщаме се в Специя, почивка и напускане на хотела. Трансфер до Тоскана, настаняване, и малка почивка. Следобяд правим панорамна обиколка на долината Валь-д’Орча (Val D’Orcia), която се явява обект на културно наследство на ЮНЕСКО. Снимаме залеза от стените на Пиенца (Pienza) и разходка по красивите улички на града.

7 май (понеделник)

Ранно ставане и посрещане на изгрева от podere Belvedere, където се намира една от най-известните вили в Тоскана. След това тръгваме към ренесансовият град Монтепульчано (Montepulciano), а по пътя спираме за снимки на параклиса (Cappella della Madonna di Vitaleta). Следобяд ще се разходим покрай меките хълмове на Торениери (Torrenieri) – където се намира прочутата кипарисова горичка, а след това ще отидем в градчето Монтальчино (Montalcino), където ще снимаме традиционната тосканска архитектура под лъчите на залязващото слънце.

8 май (вторник)

Тази сутрин ще снимаме изгрева под стените на Кастильоне-д’Орча (Castiglione D’Orcia) –  една от най-високите точки на долината. А нашият обект ще бъде изящна алея с кипариси водеща до красива вила. Следобяд ще обиколим чудните градове-крепости Сорано (Sorano), Питильяно (Pitligiano), Сована (Sovana), където ще посрещнем залеза. Денят ще завършим в топлите термални ванни  под лунна светлина Сатурния (Terme di Saturnia).

9 май (сряда)

Снимаме изгрева от стените на Пиенца (Pienza) от мястото пред което се извива прочутият път на Гладиатора, и неговата вила. Обект на дневните разходки ще бъдат града с белите кули Сан-Джиминьяно (San Gimignano), и Сиена (Siena). За залез ще отидем край – Ашано (Asciano) където се намира интересната местност – Крете Сенези (Crete Senesi) с лунните си пейзажи.

10 май (четвъртък)

Изгрев в долината Валь-д’Орча (Val d’Orcia) на някое от местата, което ни е харесало най-много. Трансфер в Лигурия (Liguria) и настаняване в хотела. Следобедна разходка във Вернаца (Vernazza) и залезни снимки в Манарола (Manarola).

11 май (петък)

Снимане на изгрев в Чинкуе Тере (Cinque Terre), разходка в Портовенере(Portovenere). Прибираме се в хотела и след това трансфер за летището в Милано.

Ние ще се отправим на лов за кадри в това наистина уникално място и по време на пътуването ще обърнем особено внимание на:

  • Композицията в пейзажа
  • Панорамното снимане
  • Нощна фотография
  • Обработка на кадрите

За целта през цялото време групата ще се съпровожда от професионални фотографи, който ще дават напътствия и съвети на всеки участник относно техническата и художественната част на построяването на кадъра. Идеята е да имаме максимално време прекарано на позициите за снимане, което увеличава шанса да си тръгнем с отлични кадри. 

Необходимо за участие оборудване и техника

  • DSLR камера
  • Широкооъгълен и телеобектив за пейзажи
  • При желание нормален обектив за жанрова фотография
  • Статив, дистанционно, челник
[/fusion_builder_row_inner]

Запитване за участие:

Записването за участие става чрез попълването на  формата за записване.

Форма за записване

Вашето име (задължително)

Вашият e-mail (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Град, от който планирате пътуването (задължително)

Тема

Съобщение

За допълнителна информация, може да се обадите на тел. 0889 232 340 (К. Матаров)