Майсторски клас 

Ексклузивен двудневен майсторски клас в сърцето на България, на който ще научиш как да се отличиш, като добър сватбен фотограф.

Дата и час

27-ми май (събота) от 10.00 до 18.00 ч. 

28-ми май (неделя) от 11.00 до 18.00 ч. 

Цена и записване

Цената на майсторския клас е 220 лева. Капарото или цялата сума може да бъде заплатена по банков път. За курса има 10 свободни места. (Лекциите изискват да се обърне персонално внимание на всеки участник и неговите въпроси, което изисква и съответните условия)


За допълнителна информация, може да се обадите на тел. 0898 536 295 (Н. Колев)

Защо да участвам? 

 • В нашия майсторски клас ще научиш найважното за работата на сватбения фотограф. Ще получиш много съвети, доказани и проверени от личния ни опит
 • Ще имаш възможността да приложиш наученото на практика – един ден е изцяло отделен за снимки на терен
 • Удобна локация – майсторският клас ще се състои в сърцето на България – по този начин ще oбмениш много опит и идеи с твои колеги от цялата страна.
 • Приятни емоции и преживявания – обучението ще се проведе в неформална среда, съчетаваща полезни познания с едно незабравимо преживяване.
 • Атрактивна цена – цената на обучението е несравнима спрямо знанията и насоките, които ще получиш.

Програмата

Ден първи: 27.05.2017 г. – теория
◊ Сватбената фотография – традиция и съвременност – какво може да почерпим като опит и как да го адаптираме успешно към динамиката на съвремието, в което живеем. Нови тенденции и практики. Промени, дължащи се на новите технологии и социални мрежи. Сватби в национален или друг специален стил.
◊ Подготовка за сватбения ден, индивидуални изисквания на клиентите и възможности за предоставяне на специални услуги. Консултации и предварително планиране. Работа в екип. Съобразяване с локацията и продължителността на отделните церемонии.
◊ Сватбеният ден – обща организация. Граждански и църковен брак – характерност и особености при различните вероизповедания. Сватбен репортаж – за или против документалната фотография. Предсватбена или следсватбена фотосесия – предимства и недостатъци и как да я организираме.
◊ Сватбеното празненство – детайли и пресъздаване на атмосферата в снимки. Пристигане на гостите – групови и общи снимки.
◊ Традиционни ритуали – отразяване и различни гледни точки. Как да се позициониране и как да изберем правилното място за снимки спрямо възможностите и ограниченията на конкретното място.
◊ Отразяване на различни събития и обреди. Характерни особености и начин на работа.
◊ Коцептуален подход в сватбената и събитийна фотография.Защо е важно да сме различни и уникални?

Ден втори 28.05.2017 г. – практика
◊ Работа на терен – съобразяване с конкретните особеностите на мястото. Композиционни решения. Ракурс и гледни точки. Възможности за работа с наличната светлина. Изграждане на фотоъгъл със студийно осветление.
◊ Работа в екип – комуникация и сътрудничество. Втори фотограф. Видеоператорът – как да работим като партньори. Сватбения агент – възможности за съдействие и помощ на фотографа. Асистент – необходим ли ни е и как да ни е максимално полезен. 
◊ Практическо заснемане – реална постановка с младоженци. Комуникация по време на снимки. Справяне с непредвидени ситуации.
◊ Дискусия и разбор на проведеното обучение.

 

◊ Теоретичната част ще се проведе в Габрово, Етнографски комплекс Етъра
◊ Практическата част ще бъде организира от сватбена агенция Сватбен ден в Bedouin Adventure Bar.

За нашите Лектори

Николай Колев:

 • Занимава се с фотография от 2010 г., 
 • Сватбен фотограф от 4 години
 • Организира и провежда уъркшопи през последните 4 години
 • Множество награди и участия в различни национални и международни конкурси.
 • Гост лектор в различни форуми, пленери и семинари.
 • Има няколко самостоятелни изложби и участва в много други.
 • Работи основно в портретния жанр, сватбена фотография и актарт
 • Да бъдеш фотограф, според него означава, че не „улавяш“ момента, а всъщност го „освобождаваш“ за другите. Защото ние не виждаме нещата каквито са, виждаме ги, каквито сме. 

Повече за лектора и неговата работа: www.noportrait.com и www.photocollective.bg

Венцислав Петров:

 • Фотограф – изследовател, преподавател, лектор на редица наши и международни форуми по фотография.
 • Фотографии на Венцислав Петров са притежание на частни български и чужди колекционери, държавни институции, големи международни компании.
 • Дълбоки познания за фототехнологиите, оптиката и физиката, в съчетание с широка култура и в областта на изкуствата и социалните взаимоотношения

Повече за лектора и неговата работа: www.vpetrov-photography.com, създател на: www.adv-photography.com

Нашите партньори

За допълнителна информация, може да се обадите на тел. 0898 536 295 (Н. Колев)

Резервация и плащане:

Записването за майсторския клас по фотография става чрез форма за записване и платено капаро в размер на 100 лв. Сумата може да бъде заплатена по банков път или в брой в нашето студио (София, Ул. Иван Денкоглу 42) 

Форма за записване

Вашето име (задължително)

Вашият e-mail (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Име на курса (задължително)

Съобщение

Банкови реквизити за плащане

Получател: Фотоцентър ООД
Банка: Пощенска Банка
IBAN: BG42BPBI79401084770701
BIC: BPBIBGSF