Тип

Пейзажна и травел фотография

Дата

5-11 Май, 2018

Цена

1100€

Резервации

Има свободни места.

2/6

Тоскана е красива през всички сезони, но през есента нейният ландшафт е изключително фотогеничен. Пейзажите са нарисувани от ниското слънце, което обагря с мека светлина зелената трева на младите есенни полета и известните тоскански мъгли, които разстелят своят воал над златистите листя на лозята. Кипарисовите алеи, изораните полета и красивите вили разположени по върховете на хълмовете ще допълнят картината на тази идилия, и заедно с приятните вечерни разходки в старинните градове-замъци ще ни накарат да почувстваме магнетичния дух на Тоскана.

Ще се разходим в Лигурската Ривиера и резервата Чинкуе Тере – национален парк, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, където се намират приказните градове-тераси: Манарола, Вернаца, Риомаджоре… Тук ще посрещнем два изгрева и два залеза и ще се насладим на магията на италианското средиземноморие.

Ще посетим доказани и проверени места за изгревите и залезите. Ще се движим с компактен транспорт, което ще ни позволи да достигнем и най-трудните и интересни места, и ще имаме възможност да направим по-различни и интересни снимки.

Максимален брой участници – 6 . Групата ще бъде в ограничен състав с цел да се обърне повече внимание на всеки участник.

Програма

5 май (събота)

Посрещаме участниците на летището в Милано. Трансфер до Специя (La Spezia) и настаняване в хотела. Малка почивка и потегляме за разходка в Чинкве Терре (Cinque Terre), където ще посетим живописното селце – Риомаджоре (Riomaggiore). По тесните улички ще поснимаме стрийт фотография, и когато дойде време за залеза – ще застанем на позиция за пейзаж. След това ще направим и нощни снимки там, и се прибираме за нощувка в хотела.

6 май (неделя)

Ранно ставане и снимане на изгрева в Манарола (Manarola). Връщаме се в Специя, почивка и напускане на хотела. Трансфер до Тоскана, настаняване, и малка почивка. Следобяд правим панорамна обиколка на долината Валь-д’Орча (Val D’Orcia), която се явява обект на културно наследство на ЮНЕСКО. Снимаме залеза от стените на Пиенца (Pienza) и разходка по красивите улички на града.

7 май (понеделник)

Ранно ставане и посрещане на изгрева от podere Belvedere, където се намира една от най-известните вили в Тоскана. След това тръгваме към ренесансовият град Монтепульчано (Montepulciano), а по пътя спираме за снимки на параклиса (Cappella della Madonna di Vitaleta). Следобяд ще се разходим покрай меките хълмове на Торениери (Torrenieri) – където се намира прочутата кипарисова горичка, а след това ще отидем в градчето Монтальчино (Montalcino), където ще снимаме традиционната тосканска архитектура под лъчите на залязващото слънце.

8 май (вторник)

Тази сутрин ще снимаме изгрева под стените на Кастильоне-д’Орча (Castiglione D’Orcia) –  една от най-високите точки на долината. А нашият обект ще бъде изящна алея с кипариси водеща до красива вила. Следобяд ще обиколим чудните градове-крепости Сорано (Sorano), Питильяно (Pitligiano), Сована (Sovana), където ще посрещнем залеза. Денят ще завършим в топлите термални ванни  под лунна светлина Сатурния (Terme di Saturnia).

9 май (сряда)

Снимаме изгрева от стените на Пиенца (Pienza) от мястото пред което се извива прочутият път на Гладиатора, и неговата вила. Обект на дневните разходки ще бъдат града с белите кули Сан-Джиминьяно (San Gimignano), и Сиена (Siena). За залез ще отидем край – Ашано (Asciano) където се намира интересната местност – Крете Сенези (Crete Senesi) с лунните си пейзажи.

10 май (четвъртък)

Изгрев в долината Валь-д’Орча (Val d’Orcia) на някое от местата, което ни е харесало най-много. Трансфер в Лигурия (Liguria) и настаняване в хотела. Следобедна разходка във Вернаца (Vernazza) и залезни снимки в Манарола (Manarola).

11 май (петък)

Снимане на изгрев в Чинкуе Тере (Cinque Terre), разходка в Портовенере(Portovenere). Прибираме се в хотела и след това трансфер за летището в Милано.

Ние ще се отправим на лов за кадри в това наистина уникално място и по време на пътуването ще обърнем особено внимание на:

  • Композицията в пейзажа
  • Панорамното снимане
  • Нощна фотография
  • Обработка на кадрите

За целта през цялото време групата ще се съпровожда от професионални фотографи, който ще дават напътствия и съвети на всеки участник относно техническата и художественната част на построяването на кадъра. Идеята е да имаме максимално време прекарано на позициите за снимане, което увеличава шанса да си тръгнем с отлични кадри. 

Необходимо за участие оборудване и техника

  • DSLR камера
  • Широкооъгълен и телеобектив за пейзажи
  • При желание нормален обектив за жанрова фотография
  • Статив, дистанционно, челник
[/fusion_builder_row_inner]

Запитване за участие:

Записването за участие става чрез попълването на  формата за записване.

Форма за записване

Вашето име (задължително)

Вашият e-mail (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Град, от който планирате пътуването (задължително)

Тема

Съобщение

За допълнителна информация, може да се обадите на тел. 0889 232 340 (К. Матаров)

Share This Story, Choose Your Platform!