Ядрото на Фотоцентър

Краси Матаров
Краси МатаровПейзажна и макрофотография
Зад гърба си имам няколко самостоятелни изложби, десетки първи места в национални и международни фотоконкурси. Мои снимки са показвани в Лондон, Варшава, Москва, Братислава, Люксембург, Китай, Турция, Гърция, Катар и др. Участвам в Мастеркласовете на Световната Фотографска Организация, и съм жури в международни фотоконкурси. Върхът за мен беше спечелването на първо място в отворената категория за природа и диви животни в конкурса на „Сони 2013”, в който участваха 122 000 фотографии. Според сайта Topteny.com влизам в ТОП 10 на най-добрите макрофотографи в света. Фотографията е моята работа, която ми дава възможност да се слея с природата, да общувам с нея и да покажа частица от този диалог в кадрите си. Имам публикувани снимки в Digital Photo, National Geographic, Digital SLR Photography, GEO, Фотомания, Списание 8, Capture Mania Photography Magazine, Landscape Photography Magazine и други.
Ники Колев
Ники КолевПортретна и сватбена фотография
Фокусирам се върху душевността и индивидуалността на личността, чрез които искам да създам кадри, които да развълнуват и докоснат гледащия ги. Използвам светлината, архитектурата, природата, детайли от облеклото, за да обрисувам завършен вид на всяка снимка. Търся контраст и хармония – между човекa и заобикалящата го среда, между светлината и тъмнината. Моите снимки притежават идеалистичен, романтичен поглед за света и хората. Да бъдеш фотограф, според мен означава, че не „улавяш“ момента, а всъщност го „освобождаваш“ за другите. Защото ние не виждаме нещата каквито са, виждаме ги, каквито сме.
Руслан Асанов
Руслан АсановМениджър на проекта
Дълги години във фотография са ми направили адепт на нощен пейзаж и всичко свързано с това, което се нарича „low light“. Решавам всичките технически и административни въпроси през обектива на камерата 🙂

Нашите партньори

Нашите събития

Курс по фотография в София

Ние от Фотоцентър предлагаме голямо разнообразие от творчески фотографски услуги, които отговарят на всички ваши нужди – курсове по фотография, семинари, индивидуални обучения, уъркшопове, мастеркласове и фототурове. Ние сме екип от опитни фотографи доказали се както в България, така и на световната сцена…

За нмшите събития

Открити лекции

  • Голям обем полезна информация
  • Безплатен вход
  • Удобно расположение

Локации

Местата, където са проведени нашите обучения: София, Пловдив, Благоевград, Велико Търново, Варна, Бургас, Мелник, Тюленово, Синеморец, Приморско, Боровица, Банско, Сепарева баня, Пазарджик, Копрен, Българево

Семинари

Двудневни обучения по макро и пейзажна фотография

Уъркшопи

Няколкодневни изнесени занятия с теория и практика в едни от най-красивите места на България

Нашата цел е да предадем своят опит, както на любители, така и на напредналите фотографи. Ние ще ви отведем на доказано красиви места, на лично проверени от нас позиции и в комбинация с максимално ниво на комфорт ще проведем обучение с персонален подход към всеки участник, създавайки незабравими емоции и нови запознанства.

Благодаря за прекрасното пътешествие в света на фотографията – помогнахте ми да видя места за които, дори не съм и мечтал.
Георги Михайлов
Краси е отдаден фотограф и много добър лектор, от който можеш да научиш много неща. Освен голям професионалист, той е и човек, който никога няма да скрие нищо от „тънкостите”, които използва, за да направи перфектната снимка, и ще се опита да помогне на всеки един от участниците в уъркшопите и семинарите му да постигне напредък. Препоръчвам го на всеки!
Мила Друмева
Краси Матаров е наистина добър и отдаден учител, който ми показа първите стъпки във фотографията, даде ми тласък и мотивация да продължа да се занимавам и занапред. Благодарение на неговите напътствия получих медал от конкурс по фотография. Убедена съм, че всичките му ученици споделят моето мнение.
Мария Лазова