Тип

Пейзажна и портретна фотография.

Мобилна фотография.

Дата

20 – 22 август, 2021 г.

Водещи

Красимир Матаров

Албена Андонова

Цена

195 лв.

Цена при ранно записване до 5 август – 165лв.

И за всички участници на нашите минали събития.

© Всички снимки са заснети с камерата на мобилен телефон ©

Фотоприключение: пейзаж и портрет в Родопите

Това лято нашето приключение ще бъде 3 дневен фотопленер в Родопите. Ще се разположим на брега на язовир Широка поляна, откъдето ще посещаваме нашите локации за снимане, където основните сюжети ще са с множеството кейчета на брега, красиви дънери, лодки, рибари и приказна гора. В продължение на няколко дни ще се изправим пред различни предизвикателства, докато учим и разкриваме нови тайни за фотографията. Как да създавате въздействащи, емоционални и интересни кадри под нашите напътствия в една приятелска атмосфера.  Акцента ни ще бъде фокусиран върху пейзажната и портретна фотография. За да усетим и отразим по-добре природата, ние ще спим в палатки, ще се храним в полеви условия и ще сме по-далеч от цивилизацията. Ще уловим магичните мъглички рано сутрин по време на изгревите и ще се наслаждаваме на колоритните залези на язовирите Широка поляна и Голям Беглик.

Максимален брой участници – 7. Групата ще бъде в ограничен състав от 7 човека с цел да се обърне повече внимание на всеки участник.


* Събитието е ориентирано към мобилна фотография, но ако някой реши да дойде с фотоапарат, няма да го върнем.
* Всеки участник може да дойде с придружител, за да сподели разходите си по пътуването и нощувките. Придружителя не заплаща такса за участие.
* За тези които могат да си позволят още един почивен ден – могат да дойдат по рано с един ден, ние ще сме там, и така ще се наслаждаваме по дълго на природата.
* Може да осигурим палатки за тези които не разполагат с такива.

Програма

20 август (петък) в 12 часа на обяд сборен пункт в района на язовир Широка поляна (мястото ще бъде уточнено и съобщено предварително). След като пристигнем на локацията, разпъваме палатките, почиваме си и се запознаваме с останалите участници. Следва лекция-беседа по мобилна фотография. След това започваме практически занятия – портретна и пейзажна фотография докато светлината позволява. Вечеря.

21 август (събота) ранно ставане и започване на практически  занятия по пейзажна фотография. Обяд, свободно време и почивка. След обяд съвети по обработка на снимките в мобилни приложения и след това практически занятия – портретна и пейзажна фотография. Вечеря.

22 август (неделя) ранно ставане, снимане на изгрева, практически  занятия по пейзажна фотография. Обяд, почивка, събиране на палатките и прибиране по домовете.


 • Онлайн лекция – преди събитието: Препоръки и съвети за техниката и екипировката, която ще ни е необходима. Основни насоки за снимките които ще правим, и информация за местата, които ще посетим. (Правим затворена група в социалните мрежи, където обсъждаме всички детайли преди и след събитието).
 • Онлайн лекция – след събитието: Коментар и критика на снимките заснетите по време на събитието. Демонстрация и съвети по обработка на кадри от участниците на компютър (Lightroom, Luminar 4…). Сглобяване на панорами и HDR. Времето на лекцията ще бъде уточнено в удобен за всички участници час и ден.

*Местата са ограничени.
*Максимален брой участници – 7
*Организаторите си запазват правото за промени.

Цената включва

 • Лекция мобилна фотография.

 • Практически занятия – пейзажна и портретна фотография.

 • Персонални съвети към всеки участник по време на снимане.

 • Коментар и критика на заснетите кадри от участниците.

 • Онлайн лекция – мобилни приложения и техники на обработка (обработка на кадри от участниците).

 • Онлайн лекция – обработка на кадри от участниците на компютър (Lightroom, Luminar 4…). Сглобяване на панорами и HDR.

не включва

 • Транспорт (пътува се със собствен транспорт, за да има максимална гъвкавост в оползотворяване на свободното време, без да е нужно да се съобразявате с другите участници. Във формата за записване може да посочите града на тръгване, както и дали тръгвате със собствен автомобил или търсите превоз – по този начин ще се комбинираме при пътуването за оптимизирането на разходите).

 • Нощувки – спи се на палатки.

 • Храна – всеки си носи сам храната. На място имаме условия за готвене.

Записването за участие става чрез форма за записване:

форма за записване

Вашето име (задължително)

Вашият e-mail (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Град, от който планирате пътуването (задължително)

Тема

Съобщение

За допълнителна информация, може да се обадите на тел.  0889 232 340 (Краси Матаров)

как протекоха миналите ни събития