Фотоприключение „Звезди, върхове и езера в Пирин” 2018-05-27T15:23:53+00:00

Място

Синаница и

Муратово езеро

Дата

28-30 Юли, 2017

Цена

190 лв.

Резервации

Няма места.

5/5

Всяко лято Пирин е като магнит за хиляди туристи. Красивите езера, и величествените върхове отразени в тях са желана дестинация за много пейзажни фотографи. В края на юли месец, когато светлината от луната ще бъде слаба, което ще е ключовият фактор да станем свидетели на едно красиво звездно небе – ние ще се постараем да напълним картите памет с незабравими спомени. Акцентите ни ще бъдат фокусирани върху заснемането на залезите и изгревите, магията на синият час и нощната фотография (звезди и млечен път).

Начало на приключението: 16.30 на паркинга на хижа Вихрен в петък, 28-ми август.

Всеки от участниците трябва да има палатка, или една двуместна на двама от тях. И разбира се добра техника и екипировка.

Ще гоним два залеза и изгрева и ще наблегнем на нощните снимки. Персонални съвети към всеки от участниците за: настройки на фотоапарата (особено при нощните снимки), откриване на правилната гледна точка и построяването на композицията. Ще си поговорим за това как да организираме фототрипове в планината, за светлината, за млечния път и за много други неща, които ще ни накарат да заобичаме планината и отново да се връщаме там.

Максимален брой участници – 5. Групата ще бъде в ограничен състав от 5 човека с цел да се обърне повече внимание на всеки участник.

Въпроси и допълнителна информация на телефон: 0889 232340 (Красимир Матаров).
Организатора си запазва правото на промяна в датата при евентуални влошени метеорологични условия.

Цената включва

 • лекция пейзажна фотография
 • персонални съвети към всеки участник по време на снимане
 • практически занятия: два изгрева, два залеза и две нощни снимания

Не включва

 • транспорт (пътува се със собствен транспорт)
 • храна

Какво да носим

 • Техника:
  – Фотоапарат
  – Широкоъгълен обектив
  – Статив
  – Дистанционен спусък
  – Челник, батерии и карти памет
 • Екипировка:
  –Слънчеви очила. Крем против изгаряне. Кърпа или шапка за главата, която да предпазва от слънцето.
  – Яке (ветровка): Добре е да е ветроустойчиво и водоустойчиво. Трябва да има качулка, която да ви пази от вятър и дъжд, да има пристягащи елементи на ръкавите, ханша и около врата, и да ви е удобно. Под него трябва да може спокойно да сложите по-дебела блуза или полар.
  – Полар: Нека е бързосъхнещ, с висока парапропускливост и да задържа топлината. Трябва да може под него да сложите тениска или термобельо и да ви е удобно.
  – Бельо и чорапи: Комплект термобельо, което да съхне бързо, да не задържа влага и да топли. Чорапите е препоръчително да са вълнени или дебели туристически.
  – Тениски: Според броя дни. Отново не трябва да задържат влага. Памучните тениски не са добър избор, защото много се мокрят.
  – Туристически панталон: Нека е дълъг, и да е от издържлива материя. Желателно да е ветроустойчив и водоустойчив.
  – Втори чифт обувки: туристически сандали или леки маратонки, с които да ходим в заслона и около него (по желание).
  – Туристически обувки: Трябва да са ви удобни, да не пропускат вода, да не ви спарват, да ви обхващат глезена, да имат здрава подметка, с която да стъпвате сигурно и да не се хлъзгате.
  – Найлонови торбички: В тях може да си опаковате боклуците, мръсните. Може да ги приспособите като дъждобран или да ги ползвате като изолация за мокри обувки и дрехи.
  – Дъждобран.
  – Щеки: Телескопични, леки и удобни. С тях може да тествате терена или да ги използвате за упора. Аз ги използвам и като преминавам през реките и стъпвам по каманите – за баланс.
  – И естествено една хубава туристическа раница.
 • Храна:
  – Вторият ден ще сме до хижа Синаница, където ще можем да се възползваме от кухнята в която се предлага готвена храна. Ще имаме нужда от храна за 1-я ден и закуска за 2-я ден както и подкрепвания по пътя, докато стигнем до Синаница. Ето варианти и препоръки:
  – Сушени плодове – фурми, стафиди; ядки; шоколад, сухари, кашкавал, луканка или сандвич.
  – Леки и високоенергийни храни. Имайте едно спасително пакетче калории в джоба си за всеки случай.
  – Достатъчно количество вода: В случая наоколо ще има вода – откъдето ще може да си напълним. Така че една пластмасова бутилка (не повече от литър и половина – зависи от това- кой-колко пие) ще е достатъчна.
 • Нощувки:
  – Палатка.
  – Постелка (шалте) .
  – Летен спален чувал.

Как протече миналото събитие на това място

Форма за записване